Charming villa for sale in Cap Salou

:Camino de Ronda in Salou - een wandelpromenade langs de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou

   

Cami de Ronda in Salou

 

 
     
   

Camino de Ronda in Salou - een wandelpromenade langs de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou

   
   

De Camino de Ronda slingert zich door adembenemend mooie landschappen langs stranden en beschutte baaien. Naast de prachtige uitzichten, biedt het pad een unieke manier om Cap Salou te leren kennen. Vanaf Pilons gaat het pad naar het zuiden en loopt langs Capellans Beach, waar je de overblijfselen kunt zien van Llatzeret, de voormalige wachttoren die in 1829 werd gebouwd. Hier werden boten die uit gebieden met epidemieën kwamen in quarantaine gehouden. 

Hierna volgt de baai van Llenguadets, waar je de bunkers kunt zien die hier tijdens de Spaanse burgeroorlog gebouwd werden. Het laatste stuk loopt langs Playa Llarga, een mooi natuurlijk strand, ver van het toeristische centrum, en slingert zich langs steile kliffen naar de mooi verscholen baaien en stranden van Cabo de Salou.

De wandeling eindigt bij de Faro de Cap Salou. Deze roodkleurige centrale toren verlicht vandaag nog steeds de Golf van Sant Jordi en is een traditionele bestemming voor een romantische wandeling.

Het pad bereikt een maximale hoogte boven zeeniveau van 77 meter, met delen die een beetje moeilijk zijn, hoewel het grootste deel van de route door iedereen kan gewandeld worden.

 

   
   
Camí Ronda Salou (Fuente Luminosa - Faro de Cap Salou)

 

 
   

Het pad bereikt een maximale hoogte boven zeeniveau van 77 meter, met delen die een beetje moeilijk zijn, hoewel het grootste deel van de route door iedereen kan worden gedaan.
De wandeling eindigt bij de Faro de Cap Salou. Deze roodkleurige centrale toren verlicht vandaag nog steeds de Golf van Sant Jordi en is een traditionele bestemming voor een romantische wandeling. Je kan over de rotsachtige bodem van de Roca Bona nog verder wandelen tot in La Pineda. Daar is ook een bushalte.


 

 

Cala Penya Tallada

Hier vind je in het tussenseizoen de rust van de natuur terug, zonder veel volk om je heen. Maar tijdens het hoogseizoen, en vooral in augustus is zelfs dit goed vercholen kleine strand erg druk.
De kleine baai is 125 meter lang en 10 tot 25 meter breed, en omgeven door hoge rotswanden en pijnbomen. Hier ontdek je de echte magie van de Middellandse Zee. Agaves groeien er tot op het strand, dat bezaaid ligt met gigantische rotsblokken. De rechtopstaande rotsformaties hebben de baai zijn naam gegeven, Cala Penya Tallada, wat zoiets betekent als 'baai van de 'gespleten rots'.
Naast dit zandstrand ligt een kleiner en intiemer srand van keien, Les Mabres. Het is moeilijk toegankelijk waardoor je er vrijwel steeds alleen bent. Het is een bijna vanzelfsprekend naaktstrand.

Voorbij de rotspunt La Punta Prima liggen nog twee mooie zandstranden, Cala Font en Cala Vinya. Door de nabije hotels is het er drukker.

 

Het strand van Cala Penya Tallada

 

Casa Oda ligt in een residentiële wijk van Cap Salou, vlakbij enkele mooie zandstranden

 

    Cabo de Salou, pijnbomen
   

Carrer del Llebeig

 

 

Van Casa Oda wandel je door een mooi pijnbomenbos naar het strand van Cala Penya Tallada

Platja Llarga (Salou)   Platja Llarga (Salou), Costa Dorada   Bloeiende agaves aan Playa Larga
Platja Llarga (Salou)  

Platja Llarga (Salou), Costa Dorada

 

  Bloeiende agave aan Playa Larga
La Punta Prima, Cap de Salou   Cap Salou, Cala Penya Tallada and Les Mabres  
La Punta Prima   Cala Penya Tallada and Les Mabres  

The almost private beach and cove

 

 

       

Fotoalbum Salou en omgeving


   

[1] Photo by Traveling Guide © All rights reserved