Charming villa for sale in Cap Salou

Castell monestir d'Escornalbou (Riudecanyes)

   

Op de heuvel van rood gesteente staat het Castell Monestir d'Escornalbou (1)

 

 
     
   

Castell Monestir d'Escornalbou, het kasteel-klooster

   
   

Het achterland van Salou is rijk aan mooie steden, oude abdijen en pittoreske dorpjes.
In het gebergte van Prades ligt het klooster van Escornalbou. Onderweg mag je een bezoek aan Siurana en de kluizenaarsplek van La Mare de Déu de la Roca zeker niet overslaan. Hier ontdek je de Catalaanse ziel, weg van de soms chaotische drukte van de kuststreek.


Castell Monestir d'Escornalbou


De tocht naar Castell Monestir d'Escornalbou is zeker de moeite waard. Het klooster van Escornalbou ligt in een groot natuurgebied met talrijke wandelroutes. Het uitzicht vanaf de kloosterkapel is prachtig en strekt bij helder weer van Tarragona in het noorden tot de de Ebro-delta in het zuiden. Het klooster en omringende gebouwen zijn uit rode stenen opgetrokken.

 

Het kerkgebouw van Castell Monestir d'Escornalbou

Het kerkgebouw van Castell Monestir d'Escornalbou [2]

 

Het kasteel-klooster van Escornalbou in Riudecanyes is een vreemd statig herenhuis uit het begin van de 20e eeuw. Het werd opgetrokken uit de overblijfselen van twee middeleeuwse gebouwen: het klooster van Sant Miquel, dat werd gesticht in 1153, en een kasteel, gebouwd over de overblijfselen van een Romeins fort.
De eigenaar, de diplomaat, egyptoloog en filantroop Eduard Toda, volgde de mode van toen om historische gebouwen om te vormen tot bourgeoisiewoningen.


 

   
   

Castell Monestir d'Escornalbou, Carrer del Castell Monestir ? escornalbou, 43771 Riudecañas

 

 

 
   

Al meer dan zes eeuwen bestond het complex uit de baronie van Escornalbou. Na de confiscaties van Mendizábal (1835) was het bijna in puin, totdat het in 1911 door Toda werd gekocht. De restauratie volgde een zeer persoonlijke interpretatie. Toda besloot zelfs om de aanbevelingen en adviezen van Puig i Cadafalch te negeren. Zo werden gebouwen omvergeworpen, werden torens in een exotische middeleeuwse stijl opgetrokken en werden ruimtes omgebouwd om aan de behoeften en smaken van de eigenaar te voldoen.
 
De resultaten zijn vandaag nog zichtbaar: van het oude klooster blijft alleen de romaanse kerk en enkele overblijfselen van het kapittelhuis over.

Het kasteel werd veranderd in een statig huis en de setting voor vergaderingen van de belangrijkste figuren van de Catalaanse Renaixença. Hoogtepunten zijn onder meer de bibliotheek en de rijke verzameling prints, keramiek, meubels en stukken uit de collectie die Toda had meegenomen van zijn reizen.

 

 

Panorama Castell Monestir d'Escornalbou

Panorama op weg naar de kluizenaarskapel van Castell Monestir d'Escornalbou (2)

 

 

De Costa Dorada, de Gouden Kust, is een van de meest populaire kuststreken van Catalonië. Deze kust staat bekend om haar fijne, gouden zandstranden, heldere water en mooie natuurlijke landschappen. Lange goudkleurige zandstranden wisselen af met kleine intieme strandjes die in rotsachtige baaien verscholen liggen. De Cala Penya Tallada geldt als een van de mooiste en best bewaarde kleine stranden van de Costa Daurada.

 

Casa Oda ligt in een rustige straat op Cabo de Salou, vlakbij een kleine baai met een mooi zandstrand

Vlakbij Cala Penya Tallada, een paradijselijk zandstrand op Cap Salou ligt deze mooie, gezellige comfortabele villa, Casa Oda. Het huis ligt in een rustige straat vlakbij de Camino de Ronda, een wandelpromenade die de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou met elkaar verbindt. Deze kleine modernistische villa die verscholen ligt tussen moerbeibomen, pijnbomen, agaves en oleanderstruiken, heeft een renovatie nodig, maar wie niet bang is om dit potentiële droomhuis de nodige zorg te geven, heeft een eigen vakantieparadijs binnen handbereik.

De weg van Casa Oda naar het strand loopt onder de pijnbomen langs een mooi aangelegd pad naar de beschutte baai. Een lange trap voert uiteindelijk naar een fijn strand. Naast dit mooie zandstrand, ligt een kleiner keienstrand, Les Mabres.

 

Fotoalbum Salou en omgeving


   
Camino de Ronda in Salou - een wandelpromenade langs de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou
  Cala Penya Tallada and Les Mabres   Rotsblokken aan Cala Penya Tallada

Camino de Ronda in Salou - een wandelpromenade langs de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou[2]

 

  Cala Penya Tallada and Les Mabres [2]   Rotsblokken aan Cala Penya Tallada[2]
Casa Oda, il Studio, een verborgen tweede unit   Villa Casa Oda   Cami de Ronda in Salou, tussen Cala Font en Penya Tallada

Il Studio, een verborgen tweede unit

 

 

Carrer del Llebeig

 

 

Van Casa Oda wandel je door een mooi pijnbomenbos naar het strand van Cala Penya Tallada

    Villa Casa Oda, Costa Dorada
       

Casa Oda, een huis met strakke sobere, geometrische basisvormen

 

[1] Photo by SBA73, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license.

[2] Photo by Traveling Guide © All rights reserved