Charming villa for sale in Cap Salou

Casa Bonet (Salou), side facade

   

Villa Bonet, side facade, Passeig Jaume I, Salou (1)

 

 
     
   

Casa Bonet villa in Salou, een laatmodernistisch meesterwerk van Domènec Sugranyes

   
   

De Catalaanse kuststad Salou is een charmante badstad zo'n 100 kilometer ten zuiden van Barcelona. Salou wordt wel eens de hoofdstad van de Costa Dorada genoemd. Met zijn unieke strandpromenade, de Passeig Jaume I, zijn altijd bruisende nachtleven en schitterende zandstranden is het al lang een beroemde vakantiebestemming.
Aan het prachtige lange zandstrand bouwden in de jaren 20 van vorige eeuw enkele rijke industriëlen laatmodernistische villa's. Dit was het begin van een lange geschiedenis van succesvol toerisme.
De eerste villa die gebouwd werd was Xalet Bonet of Casa Bonet. Hij staat omringd door palmbomen aan het begin van de Passeig Jaume I. Later volgden nog Villa Enriqueta, die tijdens de Spaanse Burgeroorlog het hoofdkwartier was van de Republikeinen, Xalet Loperena, Xalet Mallorquí en Xalet Torremar, waarin de Patronat Municipal de Turisme de Salou of de toeristische dienst van Salou is ondergebracht.

 

   
     
   

Villa Bonet


Xalet Bonet werd in 1918 gebouwd door de architect Domènec Sugranyes, een leerling en medewerker van Gaudi. Het was een van de eerste chalets met tuin die aan het strand gebouwd werden. De eigenaar was de zakenman uit Reus, Ciríac Bonet. Het is een mooi voorbeeld van de laatmoderne stijl en is een van de meest emblematische gebouwen van de stad.

De villa is niet toegankelijk voor het publiek. Dat is jammer, want binnen zijn er mooie muurschilderingen van de schilder Agustí Ferrer te zien. Vooral het plafond van de eetkamer valt op. In deze schildering wordt het vertrek van koning Jaime I van het strand van Salou naar de verovering van Mallorca verbeeld.

In de toegangspoort tot het huis zien we mooi smeedwerk. Op de voorgevel geeft een zonnewijzer met keramische stukken en neogotische letters een samenvatting van de levensfilosofie van de eigenaar, aprovecha el tiempo que pasa y no vuelve, geniet van de tijd die voorbijgaat en niet terugkeert.

 

Fotoalbum Salou en omgeving


   
SCasa Bonet een laatmodernistische villa in Salou   Palm trees Casa Bonet (Salou)   Casa Bonet, passeig Jaume I, Salou
    Palm tres Casa Bonet (Salou)  

Casa Bonet, passeig Jaume I, Salou

 

Chalet Bonet is de eerste villa op de befaamde Paseo Jaume I. Andere villa's op de Paseo Jaume I zijn Villa Enriqueta, Xalet Loperena, Xalet Mallorquí or de l’Alemana en Xalet Torremar.

 

 

Chalet Bonet - panoramio.jpg

Casa Bonet (Salou) aan het begin van de Passeig Jaume I. Op de voorgrond enkele strak gesnoeide olijfbomen [1]

 

 

Advertentie

 

       

Casa Oda, Cap Salou (Tarragona)

 

   

Vlakbij Cala Penya Tallada, een paradijselijk zandstrand op Cap Salou ligt deze mooie, gezellige comfortabele villa, Casa Oda. Het huis ligt in een rustige straat vlakbij de Camino de Ronda, een wandelpromenade die de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou met elkaar verbindt. Deze kleine modernistische villa die verscholen ligt tussen moerbeibomen, pijnbomen, agaves en oleanderstruiken, heeft een renovatie nodig, maar wie niet bang is om dit potentiële droomhuis de nodige zorg te geven, heeft een eigen vakantieparadijs binnen handbereik.


Casa Oda, fotogalerij

 

       
Modernistic Villa, Cabo de Salou   Casa Oda   Casa Oda, functionalism in Cap Salou
       

Casa Oda, een huis met strakke sobere, geometrische basisvormen

 

Casa Oda, il Studio, een verborgen tweede unit   Villa Casa Oda   Cami de Ronda in Salou, tussen Cala Font en Penya Tallada

Il Studio, een verborgen tweede unit

 

 

Carrer del Llebeig

 

 

Van Casa Oda wandel je door een mooi pijnbomenbos naar het strand van Cala Penya Tallada

 

Villa Casa Oda ligt in de Carrer del Llebeig, een rustige straat in Cap Salou. De straat grenst aan H10 Mediterranean Village, en tegenover de villa Casa Oda liggen de speelterreinen van dit grote recent hotel. Het vakantieoord heeft een uitgebreid programma met kinderentertainment en het speelterrein Daisy Adventure, met een piratenschip met glijbaan.

 

[1] Photo by Jorge Franganillo, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.