Charming villa for sale in Cap Salou

Siurana, panorama

   
Panorama Siurana, het plateau waarop het pittoreske dorp gebouwd is(1)

 

 
     
   

Siurana, panorama


   
   

Het achterland van Salou biedt vele mogelijkheden en de tocht naar Siurana is een indrukwekkende tocht. Het pittoreske dorpje ligt in een groot natuurgebied met talrijke wandelroutes. Het uitzicht vanop het plateau is prachtig met mooie uitzichten op het stuwmeer van Siurana. Hier is ook de Refugio Ciriac Bonet gevestigd, vroeger een oude schuilhut op een spectaculaire klif, tegenwoordig een afschuwelijk restaurant. Drink er hooguit een glas water op het terras om toch even van het magistrale uitzicht te kunnen genieten.

In natuurgebied Muntanyes de Prades zijn talrijke wandelroutes uitgetekend. Hier ontdek je de Catalaanse ziel, weg van de soms chaotische drukte in de kuststreek.

 

   
   

Grotere kaart bekijken van Siurana

 

 
   

L'embassament de Siurana, het stuwmeer van Siurana

Het stuwmeer van Siurana is gelegen in een prachtige omgeving, omringd door het Montsant-gebergte. De dam werd gebouwd in de Siurana, de belangrijkste zijrivier van de Ebro in de provincie Tarragona.

In de buurt staat de Sierra de la Gritella majestueus in het landschap, bijna loodrecht op het land. Boven op het plateau ligt het pittoreske Siurana, een klein gehucht dat uit niet meer dan enkele huizen bestaat. Je kan het bereiken langs de weg C-242 die net voorbij het dorp Cornudella aan de rechterkant ligt.

Een van de mooiste wandelingen die door de omgeving gemaakt kunnen worden, is de wandeling naar het dorp Siurana langs de oude weg van Cornudella naar Siurana, een pad dat begint in het dorp Cornudella en tussen rotsen naar het legendarische gehucht klim. Siurano was ooit het laatste bastion van de christelijke reconquista in Catalonië.

 

Siurana, view on the lake

Embalse de Siurana (2)

 

Iets verder, in de Muntanyes de Prades, het gebergte van Prades, ligt het klooster van Escornalbou. Onderweg mag je een bezoek aan de kluizenaarsplek van La Mare de Déu de la Roca zeker niet overslaan. De Ermita de Sant Ramon de Penyafort lijkt de zwaartekracht op de proef te stellen.

Je kunt een bezoek brengen aan een wijngaard in de beroemd geworden Priorat wijnstreek, of de dagelijkse wijnen aankopen in de coöperatieve van Riudicanes.

 

Fotoalbum Salou en omgeving


   
Muntanyes de Prades, Siurana   Castell monestir d'Escornalbou (Riudecanyes)   Pantà de Siurana
Muntanyes de Prades  

Castell monestir d'Escornalbou (Riudecanyes)

 

 

  Pantà de Siurana, het stuwmeer van Siurana

Charmant vakantiehuis te koop in Salou | Casa Oda, Cap Salou (Tarragona)

 

Casa Oda ligt in een rustige straat vlakbij een kleine baai met een mooi zandstrand

Er ligt een intiem strand vlakbij Casa Oda, Cala Penya tallada. De weg van Casa Oda naar het strand loopt onder de pijnbomen langs een mooi aangelegd pad naar de beschutte baai. Een lange trap voert uiteindelijk naar een fijn strand. Naast dit mooie zandstrand, ligt een kleiner keienstrand, Les Mabres.

 


Casa Oda, fotogalerij

 

       
Modernistic Villa, Cabo de Salou   Casa Oda   Casa Oda, functionalism in Cap Salou
       

Casa Oda, een huis met strakke sobere, geometrische basisvormen

 

Casa Oda, il Studio, een verborgen tweede unit   Villa Casa Oda   Cami de Ronda in Salou, tussen Cala Font en Penya Tallada

Il Studio, een verborgen tweede unit

 

 

Carrer del Llebeig

 

 

Van Casa Oda wandel je door een mooi pijnbomenbos naar het strand van Cala Penya Tallada

Camino de Ronda in Salou - een wandelpromenade langs de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou
  Cala Penya Tallada and Les Mabres   Rotsblokken aan Cala Penya Tallada

Camino de Ronda in Salou - een wandelpromenade langs de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou

 

  Cala Penya Tallada and Les Mabres   Rotsblokken aan Cala Penya Tallada

Het huis telt vele terrassen die uitnodigen tot een diner al fresco. De openluchtkeuken aan de achterzijde van het huis is het decor van veel culinair genot in het licht van de avondzon. Ook het enorme dakterras is een meerwaarde. Een verborgen troef is de tweede unit die schuilgaat onder het terras dat voor het huis ligt en een aparte ingang heeft. De Camino de Ronda is een wandelpromenade die de mooiste zandstranden van Salou en Cap Salou verbindt.

 


Voor de wandelingen in het gebied zijn er goede kaarten voorhanden.

Mapa MUNTANYES de PRADES 1:25000 Ed. Piolet 
SIURANA 1:10000 Ed Piolet (2007)

[1] Photo byPigot, release this work into the public domain.
[2] Photo by Alberto-g-rovi, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.
[3] Photo by Traveling Guide © All rights reserved