Charming villa for sale in Cap Salou

Zonnewijzer, Casa Bonet, passeig Jaume I, Salou, Villa Bonet, Passeig Jaume I, Salou, Tarragonès (Tarragona)

   

Villa Bonet, Passeig Jaume I, Salou (1)

 

 
     
   

Casa Bonet een laatmodernistische villa aan de Paseo Jaime I in Salou

   
   

De Catalaanse kuststad Salou is een charmante badstad zo'n 100 kilometer ten zuiden van Barcelona. Met zijn unieke strandpromenade, de Passeig Jaume I, zijn altijd bruisende nachtleven en schitterende zandstranden is het een befaamde vakantiebestemming.

 

   
     
   

Modernistishe villa's in Salou


Aan het prachtige lange zandstrand bouwden in de jaren 20 van vorige eeuw rijke industriëlen enkele modernistische villa's. Dit was het begin van een lange geschiedenis van succesvol toerisme.
De eerste villa die gebouwd werd was Xalet Bonet of Casa Bonet. Hij staat omringd door palmbomen aan het begin van de Passeig Jaume I.


Casa Bonet (Salou)   Casa Bonet (Salou)   Casa Bonet (Salou)
   

 

 

   

De Passeig Jaume I is genoemd naar Koning Jaime I. De Paseo Maritimo wordt beschouwd als een van de mooiste wandelpromenades aan de Middelandse Zee. De boulevard is erg populair en Spanjaarden en Catalanen flaneren er graag op zondag. De palmbomen die aan beide zijden van de boulevard werden aangeplant, geven de kustlijn een pittoreske en aantrekkelijke aanblik.Passeig Jaume I (Salou) [2]

 

Na Casa Bonet werden nog meer villa's gebouwd, Villa Enriqueta, Xalet Loperena, Xalet Mallorquí en Xalet Torremar, waarin de Patronat Municipal de Turisme de Salou of de toeristische dienst van Salou is ondergebracht.


Patronat Municipal de Turisme de Salou

El Paseo De Jaume I, 4 43840 Salou, Tarragona (España)
Teléfono: 977 35 01 02 / E-mail:pmtsalou@salou.ca
www.visitsalou.eu

 

 

Advertisement

 

Casa Oda, Cap Salou (Tarragona)

 

   

Vlakbij Cala Penya Tallada, een paradijselijk zandstrand op Cap Salou ligt deze mooie, gezellige comfortabele villa, Casa Oda. Het huis ligt in een rustige straat vlakbij de Camino de Ronda, een wandelpromenade die de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou met elkaar verbindt. Deze kleine modernistische villa die verscholen ligt tussen moerbeibomen, pijnbomen, agaves en oleanderstruiken, heeft een renovatie nodig, maar wie niet bang is om dit potentiële droomhuis de nodige zorg te geven, heeft een eigen vakantieparadijs binnen handbereik.


Casa Oda, fotogalerij

 

       
   
       

Casa Oda, een huis met strakke sobere, geometrische basisvormen

 

Casa Oda, il Studio, een verborgen tweede unit     Cabo de Salou, pijnbomen

Il Studio, een verborgen tweede unit

 

 

Carrer del Llebeig

 

 

Van Casa Oda wandel je door een mooi pijnbomenbos naar het strand van Cala Penya Tallada en de Camino de Ronda, een wandelpromenade die de mooiste zandstranden van Salou en Cap Salou verbindt.

 

Het huis telt vele terrassen die uitnodigen tot een diner al fresco. De openluchtkeuken aan de achterzijde van het huis is het decor van veel culinair genot in het licht van de avondzon. Ook het enorme dakterras is een meerwaarde. Een verborgen troef is de tweede unit die schuilgaat onder het terras dat voor het huis ligt en een aparte ingang heeft. De Camino de Ronda is een wandelpromenade die de mooiste zandstranden van Salou en Cap Salou verbindt.


 

 

 

Fotoalbum Salou en omgeving


   

«Casa Bonet». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Ajuntament de Salou. Passeig del 30 d'Octubre, 4 | 43840 Salou | Tel. 977 309 200 | www.salou.cat

[1] Photo by Ferran Llorens, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license.
[2] Photo by Traveling Guide © All rights reserved