Charming villa for sale in Cap Salou

Poblet - Reial Monestir de Poblet

   
Monestir de Poblet (1)

 

 
     
   

Monestir de Poblet


   
   

Het achterland van Salou biedt vele mogelijkheden. Er liggen vele pittoreske dorrpjes, abdijen en kerken verborgen in de heuvels van het Catalaanse binnenland. Hier ontdek je de Catalaanse ziel, weg van de soms chaotische drukte in de kuststreek. Het natuurgebied Muntanyes de Prades is een paradijs voor wandelaars en sportklimmers. Ten noorden van het natuurpark ligt het Monestir de Poblet.


Drie cisterciënzerkloosters


De cisterciënzerorde vestigde zich vanaf het begin van de twaalfde eeuw op het Iberisch schiereiland, en stichtten de kloosters van Oseira, Fitero en Moreruela, allemaal met koninklijke patronage. Men wilde zo de op de moslims herwonnen ruimte opnieuw bevolken. De monniken werden actieve pionnen van feodale kolonisatie.
Drie kloosters liggen ten noorden van Tarragona en zijn voor liefhebbers van religieuze bouwwerken en romaanse architectuur een verplichte bestemming. Het meest noordelijk gelegen klooster is het klooster in Vallbona de les Monges, waar tot vandaag nog een gemeenschap van nonnen leeft. Meer naar het oosten ligt het koninklijke klooster van Santa María de Santes Creus (in het Catalaanse Reial Monestir van Santa Maria de Santes Creus), een cisterciënzerklooster uit de 12e eeuw, gelegen in de stad Aiguamúrcia. Het klooster van Santes Creus en het klooster van Poblet zijn de behoeders van de koninklijke grafkelders van de koningen van Aragón.
Poblet is een van de grootste en mooiste cisterciënzer kloosters in Spanje. Hoogtepunten zijn het 14de eeuws pantheon te vinden van de vroegere koningen van Catalonië en Aragón, met plaats voor 16 tombes, en het grote albasten retabel uit 1529 van Damian Forment. 

 

Tombes Reials, Monestir de Poblet, Conca de Barberà
Tombes Reials, Monestir de Poblet, Conca de Barberà (2)

 

Het klooster van Santes Creus en het klooster van Poblet zijn de eigenaars van de koninklijke grafkelders van de koningen van Aragón. Het was koning Pedro IV, samen met de abt Copons die in 1340 de beslissing namen om de wens van koning Alfonso II in vervulling te laten gaan om in het klooster een koninklijke grafkelder te bouwen. (3)Het Klooster van Poblet

Het Klooster van Poblet of het Monestir de Santa Maria de Poblet werd in 1151 opgericht door cisterciënzer monniken uit Frankrijk. Sinds 1991 staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het klooster bevat meesterwerken van elke periode, zoals de grote albasten retabel van Damian Forment (1529). In het midden staat een 12e-eeuwse kerk en ten noorden daarvan ligt een groep monastieke gebouwen, waaronder het grote klooster met zijn cloistro en fontein.(4)

 

 
Retable and crucifix - Monastery of Poblet - Catalonia 2014

Monasterio de Poblet (Iglesia), retablo mayor Damian Forment (1529) (5)

 

Dit retabel is gemaakt in albast en het is van de hand van Damián Forment die het werk maakte tussen 1527-1529. Abt Pedro Caixal gaf de opdracht aan de kunstenaar en men kwam toen een prijs overeen van 4.060 dukaten, plus de kosten voor kost en inwoon voor de kunstenaar en zijn helpers.(3)

 

 
   
   

Kaart Monestir de Santa Maria de Poblet, Grotere kaart bekijken

 
   

In het achterland van Tarragona eb Reus

 

Fotoalbum Salou en omgeving


   
Castell Monestir d'Escornalbou   Castell monestir d'Escornalbou (Riudecanyes)   Village de Siurana (Tarragone)
Castell monestir d'Escornalbou  

Castell monestir d'Escornalbou (Riudecanyes)

 

 

  Village de Siurana (Tarragone)
Pantà de Siurana   Poblet-Reial Monestir de Poblet   Monestir Santes Creus
Pantà de Siurana, het stuwmeer van Siurana  

Poblet-Reial Monestir de Poblet

 

 

Monestir Santes Creus

 

 

 

Uniek vakantiehuis te koop aan de Costa Dorada

 

 


Casa Oda, Cap Salou (Tarragona)

 

De Catalaanse kuststad Salou is een charmante badstad zo'n 100 kilometer ten zuiden van Barcelona. Met zijn unieke strandpromenade, de Passeig Jaume I, zijn altijd bruisende nachtleven en schitterende zandstranden is het een befaamde vakantiebestemming.

Vlakbij Cala Penya Tallada, een paradijselijk zandstrand op Cap Salou ligt deze mooie, te restaureren villa, Casa Oda. Deze kleine modernistische villa die verscholen ligt tussen moerbeibomen, pijnbomen, agaves en oleanderstruiken, moet opgefrist worden, maar wie niet bang is om dit potentiële droomhuis de nodige zorg te geven, heeft een eigen vakantieparadijs binnen handbereik.


Casa Oda, fotogalerij

 

       
Modernistic Villa, Cabo de Salou   Casa Oda   Casa Oda, functionalism in Cap Salou
       

Casa Oda, een huis met strakke sobere, geometrische basisvormen

 

Casa Oda, il Studio, een verborgen tweede unit   Villa Casa Oda   Cami de Ronda in Salou, tussen Cala Font en Penya Tallada

Il Studio, een verborgen tweede unit

 

 

Carrer del Llebeig

 

 

Van Casa Oda wandel je door een mooi pijnbomenbos naar het strand van Cala Penya Tallada


Er ligt een mooi kleine besloten strand vlakbij Casa Oda, Cala Penya tallada. De weg van Casa Oda naar het strand loopt onder de pijnbomen langs een mooi aangelegd pad naar de beschutte baai. Een lange trap voert uiteindelijk naar een fijn strand. Naast dit mooie zandstrand, ligt een kleiner keienstrand, Les Mabres.

 

Camino de Ronda in Salou - een wandelpromenade langs de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou
  Cala Penya Tallada and Les Mabres   Rotsblokken aan Cala Penya Tallada

Camino de Ronda in Salou - een wandelpromenade langs de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou

 

  Cala Penya Tallada and Les Mabres   Rotsblokken aan Cala Penya Tallada

 

De GR175 | Cisterciënzer wandelroute in Catalonië

 

 

 

[1] Photo byBy Mattana - Own work, CC BY 2.0, Link
[2] Photo by Mariarosafg, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.
[3] Bron: Het koninklijk Klooster van Poblet
(4) Bron: Klooster van Poblet | Unesco Commissie
[5] Photo by © José Luiz Bernardes Ribeiro, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.